Projecte Guttmann

 

EDUCACIÓ FÍSICA INCLUSIVA

El passat dia 10 de maig, la Televisió de Sant Cugat va venir a l´escola a grabar una sessió d´Educació Física. Vam fer una mostra de diferents activitats d´iniciació esportiva inclusiva per tal de demostrar que qualsevol persona, independentment del seu gènere, característiques físiques o qualsevol altre tret diferenciador, pot realitzar tot tipus de joc. Només cal que el mestre, amb l´ajuda i col.laboració de la fisioterapeuta que atèn a l´alumne que presenti discapacitat, tinguin ganes de millorar la seva pràctica docent i dotar-la d´intenció educativa. Esperem que us agradi!!

 

FUTBOL INCLUSIU

Us deixem amb un ESPECTACULAR VÍDEO sobre el futbol inclusiu a les sessions d´Ef de l´escola. GENIAL!!!

Aquesta ponència es va presentar a les Jornades d´EF del Departament d´Ensenyament el dia 14 d´abril a les instal.lacions de l´INEFC de Barcelona.

DEURES D´EDUCACIÓ FÍSICA!! BON ANY 2019!

  1. Jugar a jocs de taula compartits.
  2. Jugar a jocs o esports a l’aire lliure: caminar per la platja, trineu a la neu, trekking per la muntanya, bicicleta, patinatge, raquetes…
  3. Jugar amb persones d’altres edats i adaptar si cal les regles i normes  per tal que tothom pugui participar, divertir-se i millorar.
  4. Fabricar alguna joguina amb material reciclat.
  5. Si viatgeu a algun país o ciutat diferent de Sant Cugat, conèixer i aprendre algun joc típic.
  6. Menjar saludable: Evidentment que podeu menjar coses típiques de Nadal (torrons, neules…), però cal cuidar l’alimentació i compensar-la amb fruita i verdura cada dia.
  7. Tenir un repte personal pel curs 2019.
  8. Ser crítics amb les injustícies i els maltractaments.
  9. Ser agraïts amb els regals, les mostres d’afecte, les crítiques constructives… dels nostres amics i familiars.
  10. Tenir un somni per fer d’aquest món un lloc més bonic per viure-hi

PROJECTE GUTTMANN

Aquest any amb el curs de sisè, hem començat el projecte “JOCS DE PATI” de l’Institut Guttmann de Badalona. L’objectiu és afavorir la inclusió i la socialització dels nens i les nenes amb discapacitat a través de la pedagogia col.laborativa en l’àmbit de l’Educació Física i l’Esport.

De la mateixa manera, promou una Educació en valors amb activitats i metodologies cooperatives mitjançant l’activitat física i el joc, proposant activitats inclusives per tal que els nens i les nenes, amb diferents capacitats funcionals, creixin i es diverteixin junts.

GUTTMANN: http://www.escolacollserola.cat/guttmann/

DOFINS DE COLORS: https://www.youtube.com/watch?v=j_IcXn5PDY4https://dofinsdecolors.guttmann.com/es/

 

“MOU-TE I VEURÀS” DE L´INSTITUT GUTTMANN

El passat dia 19 d´abril, els alumnes de 6è i de 4rt de l´escola vam anar a visitar les instal.lacions de l´INSTITUT GUTTMANN. Ens van oferir una activitat dirigida als alumnes amb l´objectiu de gaudir plegats d´un dia amb esperit inclusiu on l´eina clau sigui la cooperació. Aquest any complien 15 anys d´aquestes jornades, on l´Educació Física té un paper clau con a mitjà terapèutic, esportiu, socialitzador i educatiu. Ja han participat 60 escoles i més de 4000 alumnes de tot el territori. Us deixem amb un enllaç amb totes les fotografies i amb un vídeo representatiu. ESPECTACULAR!!!

FOTOS GUTTMANN

BÂSQUET INCLUSIU

Seguidament us presentem un vídeo molt interessant que han fet des de PAIDOS sobre l’experiència del Bàsquet inclusiu. EMOCIONANT!!!

EDUCACIÓ FÍSICA AL CARRER

Avui dia 25 d´Abril s´ha celebrat el dia de l´Esport al carrer. Es vol conscienciar dels problemes de salut i el cost sanitari que comporta el sedentarisme, una lliçó que els més petits tenen ben apresa. Així ho han explicat Clara Ramon, Paula Briche, Dani Domingo i Lluc Batan, alumnes de l’escola Collserola.

ARTICLE REVISTA